Havayolu ile Almanya'ya seyahat edecek yolcuların giriş ve çıkışta Easypass (Otomatik Geçiş) bölümünü kullanmaları zaman tasarrufu ve yoğunluğu önlemek adına büyük kolaylık sağlıyor.

Bu uygulamadan tüm AB vatandaşlarının yararlanabildiği gibi Almanya'da oturum sahibi olan Türk vatandaşları da faydalanabiliyor.

3 Temmuz 2023 tatihi itibari ile Avrupa Birliği üyesi olmayan ülke vatandaşlarının da kullanabileceği Easypass sisteminden, Almanya'da oturum sahibi Türk vatandaşları da faydalanabiliyor. Bu hizmeti kullanarak en fazla 1 dakika süre içerisinde Almanya'ya giriş veya çıkış yapılabiliyor.

Easypass (otomatik geçiş) sistemini kullancak yolcuların bir kaç hususa dikkat etmeleri gerekmekkedir. Öncelikle bu uygulamadan 12 yaş ve üzeri yolcular faydalanabileceğini aktararak; yolcuların bazı şartları yerine getirmeleri halinde Easypass otomatik geçiş sisteminden faydalanabileceklerini belirtmek isteriz.

Bu şartlar;

Elektronik ve çipli bir pasaporta sahip olunması,

Pasaport ve oturum kartlarının üzerindeki seri numaraların ve tarihlerin aynı olması,

● Geçiş esnasında pasaport ve oturum kartı üzerinde bulunan fotoğrafta ki gibi görünülmesi ve Örn: şapka,şal, atkı v.s. gibi eşya veya takıları takarak kabine girilmemesi gerekmektedir.

Haber: Silayolu.com Kaynak: Kanal Avrupa