SunExpress hava yolları 26.03.23 tarihinden itibaren Türkiye dışına yapılacak olan uçuşlarda yolculara online check-in zorunluluğu getirdi.

SunExpress hava yolları ile uçanlar 26 mart 2023 tarihinden itibaren online check-in yapmak durumda kalacaklar. SunExpress’ten yaıplan açıklamada,  online check-in yapmayan yolculardan havalimanında kişi başı ve her istikamet başı 5 € tahsi edileceği bildirildi.Uçuş için online check-in işlemi yapılamadığı durumlarla diğer bazı istisnaî hallerde hava alanında ücretsiz check-in işlemi yapılacak.

ONLİNE CHECK-İN ŞU ŞARTLARDA MECBURİ DEĞİL

Online check-in zorunluluğu şu şu şartlar için geçerli olmayacak:

13.03.2023 tarihinden önce rezerve edilmiş ve uçuş tarihi 26.03.2023 veya daha sonra olan yurt dışı uçuşlarında,

• Türkiye iç hat uçuşlarında,

• Ücretsiz havalimanında check-in işleminin dahil olduğu SunPriority satın alınmış veya SunPremium bilet tarifesi seçilmesi durumunda,

• Tek başına seyahat eden 5 ila 12 yaş arası çocuklar (refakatçisiz yolcu) için,

• Hareket kabiliyeti kısıtlı ve/veya havalimanında özel hizmet almaya ihtiyaç duyan yolcular için,

• Kabinde evcil hayvanı ile seyahat eden yolcular için.

• Grup rezervasyonu yaptıran yolcular için.

 

OLİNE CHECK-İN YAPILSA DA BASILI BİNİŞ KARTI GEREKEN HAVA ALANLARI

Öte yandan SunExpress check-in yapılsa bile bazı hava alanlarında elektronik  biniş kartı kullanılmayacağını, hava alanında basılı biniş kartı aınması gerektiğini bildirdi. Bu hava alanları şu şekilde açıklandı:

Filibe (PDV), Tiflis (TBS), Budapeşte (BUD), Erbil (EBL), Beyrut (BEY), Üsküp (SKP), Dubai (DXB) ve Dubai El-Mektum Uluslararası Havalimanı (DWC).

 

Kaynak: camiahaber.com