Almanya'da hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden oğlunun mezarlığından bisikletle yola çıkan Abdulhalim, Medine’ye ulaştı. Abdulhalim hem hac ibadetini yerine getirmek, hem de bu vesileyle toplayacağı yardımlarla hasta çocuklara yardım etmeyi amaçlıyor.

 

Dünyanın dört bir yanından yüz binlerce Müslüman hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara akın etmeye devam ediyor. Bunlardan birisi de, Almanya’nın Darmstadt şehrinde yaşayan Abdulhalim. Abdulhalim, oğlunun hastalık neticesinde hayatını kaybetmesi sonrası kabrinin önünden bisikletiyle hac yolculuğuna çıktı. Abdulhalim’in amacı hem hac ibadetini yerine getirmek hem de hasta olup da tedavi olamayan çocuklara topladığı yardımlara destek sağlamak.

 

13 ÜLKEYİ GEÇTİ, MEDİNE’YE ULAŞTI

 

Almanya’da başlayan yolculuğuna sırasıyla Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Karadağ, Kosova, Makedonya, Yunanistan, Türkiye, Ürdün, Filistin ve Suudi Arabistan olmak üzere toplam 13 ülkeyle devam eden Abdulhalim, son olarak Medine’ye ulaştı. Asıl hedefi Mekke’ye yaklaşık 450 kilometre kala Medine’de, Camia Haber’e çok özel açıklamalarda bulundu.

 

“İNSANLARA YARDIM ETMEK İSTİYORUM”

 

Oğlunun hastalığı döneminde bu karara vardığını belirten Abdulhalim, “Oğlum hastayken, bir şeyler yapmam gerektiğini biliyordum. Allah, bana sağlık ve insanlarla iyi iletişim kurabilme gibi yetenekler verilmişti. Ve kendime şöyle dedim: ‘Mekke’yi, Medine’yi ve Kudüs’teki Mescid-i Aksa’yı çok seviyorum. Şimdi bu yerleri ziyaret edip diğer insanlara yardım etmek istiyorum.’” diye konuştu.

 

“ÇOK ZORLUK YAŞADIM, PES ETMEDİM”

 

Abdulhalim, yolculuğu sırasında birçok zorlukla karşılaştığını belirtirken, yolculuğunun ilk haftasında bisikletinin tamamen bozulduğunu ve yeni bir bisikletle yola devam etmek zorunda kaldığını belirtti. Ayrıca dizlerindeki ve ayak bileklerindeki ağrılar nedeniyle de Saraybosna’da birkaç gün dinlenmek zorunda kaldığını ifade eden Abdulhalim, bu süre zarfında pes etmediğini ve yoluna devam ettiğini kaydetti.

 

“BU DEFAKİ HAC ÇOK DAHA ANLAMLI”

 

Medine’de, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) kabrini ziyaret etmenin kendisine büyük bir huzur ve güç verdiğini belirten Abdulhalim, daha önce İki kez hac ibadetini yerine getirdiğini, fakat yaşadığı hayat tecrübeleri ve oğlunun ölümüyle birlikte, bu defaki hac ibadetinin kendisi için çok daha anlamlı hale geldiğini belirtti.

 

“MEKKE’YE VARMAYI HEYECANLA BEKLİYORUM”

 

Abdulhalim, bisikletle yaptığı yolculuğun kendisine suyun ve bir yatak bulmanın dahi ne kadar büyük nimetler olduğunu öğrettiğini belirtti. Bu uzun ve zorlu yolculuğun sonunda, Mekke’ye varmayı büyük bir heyecanla beklediğini söyledi.

 

İHRAMLA 450 KİLOMETRE KAT EDECEK

 

Yolculuğunun son etabı olarak Medine’den Mekke’ye 450 kilometrelik mesafeyi ise ihram ile kat edecek olan Alim, bu yolculuğun yaklaşık iki ila üç gün süreceğini belirtti. Mekke’ye vardığında hac ibadetini yerine getirecek olan Alim, bu kutsal yolculuğu, hayatındaki en büyük amaçlardan biri olarak görüyor.

 

Kaynak ve Fotoğraf: camiahaber.com