3 ve 4 Ocak 2024 tarihinde Sırbistan'ın Preševo ​​ve Gradina sınır kapılarında polisle işbirliği içinde gümrük memurları, toplam değeri 66.000 avronun üzerinde olduğu tahmin edilen altın ve değerli eşyaları tespit etti ve bunlara el koydu.

İlk vaka, 3 Ocak'ta Preševo ​​sınır kapısında, 27 yaşındaki bir yabancı vatandaşın kullandığı bir arabanın ülkenin girişinde ayrıntılı bir inceleme için seçilmesiyle ortaya çıktı. 

Yaklaşık 600 gramlık som altın takılar, markalı saatler ve Swarovski takıların toplam değerinin 53.000 Euro'dan fazla olduğu tahmin ediliyor.Bildirecekleri bir şey olup olmadığı sorulduğunda sürücü ve kadın arkadaşı, yalnızca kişisel bagaj taşıdıklarını söyleyerek olumsuz yanıt verdi. 

İncelemenin başlangıcında, yolcu koltuğunun arkasındaki çantanın alt kısmında üç yeni "Rolex", "DKNY" ve "Swarovski" kol saati ile daha büyük miktarda orijinal paketlenmiş "Swarovski" kol saati bulundu.Daha sonra yolcu koltuğunun önünde yerde bulunan çantanın içinde alüminyum folyoya sarılı ve içi farklı altın takılarla dolu bir peluş kutu bulundu. 

Ertesi gün Gradina sınır kapısında değeri 13.000 avronun üzerinde olduğu tahmin edilen yedi külçe altın (yatırım altını) ele geçirildi.Söz konusu altın, Bulgaristan-Almanya güzergahında seyreden otobüsün detaylı giriş kontrolü sırasında bir yolcunun sırt çantasında bulundu. 

Yolcuların, sıkıntı yaşamamak ve geçici veya kalıcı olarak el konulması riskini önlemek için, sınırı geçerken yanlarında taşıdıkları tüm değerli eşyaları beyan etmeleri gerektiğini hatırlatırız.

Kaynak: Sırbistan Gümrük Müdürlüğü