Gurbetçi Emre Köksüz satın aldığı Türkiye'nin milli gururu TOGG ile karayolu ile sıladan Avrupa'ya geldi. 

Almanya'da doğup büyüyen, aslen Amasya Merzifonlu olan ve 5 yıl önce Türkiye'ye temelli dönüş yapan Emre Köksüz ve eşi; satın aldıkları TOGG marka otomobille Sıla Yolu üzerinden Türkiye'den Almanya'ya geldi.

Köksüz, otomobili satın aldıktan sonra yaşadığı duyguları ve Almanya'ya gerçekleştirdikleri seyahatin detaylarını Silayolu.com' a anlattı.

Otobili satın almak için başvuruda bulunan ve daha sonrası kura ile kendisine de çıkan bu otomobili satın aldığı için çok memnun olduğunu ve Türkiye'nin milli gururunu sürmekten onur duyduğunu ifade eden gurbetçi vatandaş, bu duyguyu herkesin yaşaması gerektiğini ifade etti.

Aracı Bursa Gemlik'ten Kendim Teslim Aldım

Köksüz, TOGG firması otomobili evime kadar transfer edebiliyordu; fakat ben özellikle TOGG'un üretildiği fabrikayı yerinde görmek adına otomobili bizzat kendim giderek teslim aldım ve aracın Gemlik'te üretildiğine bizzat şahit oldum. Sosyal medyada TOGG'un İtalya'da üretildiğine dair gerçek dışı asparagas haberleri de fabrikayı bizzat yerinde görerek tekzip ettim.

TOGG'un Fiyatı Benzerlerine Göre Uygun

Otomobilin gerçekten kaliteli olduğunu aktaran Emre Köksüz:" otomobil gerçekten kaliteli üretilmiş. Gerek sürüş, gerek konfor, gerekse kullanılan malzeme ile aracın yüksek standartlar da üretildiğine şahit oldum. Tek motorlu bu araç için 2 milyon Lira ödedim fakat aynı kalitede benzeri farklı bir araç almak isteseydim çok daha fazla bir miktar ödemek zorunda kalacaktım" diye aktardı.

Sıla Yolu Güzergâhı, Elektirikli Araçlar İçin Alt Yapı Henüz Yeterli Değil

Güzergâh boyunca bu otomobille çok rahat bir yolculuk yaptığını fakat elektrikli otomobillerin yeni bir teknoloji olması hasebiyle Bulgaristan,Sırbistan v.s. gibi ülkelerde şarj dolum istasyonlarının yeterli olmadığını aktaran Köksüz; " Türkiye'den Almanya'ya kadar 3120 kilometrelik güzergâta otomobili toplamda 20 defa şarj ettiğini, seyahate başlamadan önce muhakkak bir ön çalışma yapılarak güzergah üzerinde ki ülkelerde bulunan şarj istasyonlarının yeri tespit edilmelidir" diye ifade etti. Gurbetçi vatandaş, hatta Türkiye'de bu hizmetlerin dahada ileride olduğunuda sözlerine ekledi.

 

Silayolu.com Ekibine Teşekkürler

Emre Köksüz, yolculuk süresince gerek mola yerleri; gerek şarj istasyonları, gerekse güzergâh üzerinde ki ülkeler hakında bilgilendirme konusunda başta Avruplalı Türk Otomobil Kurumu ve Silayolu.com yönetim kurulu başkanı Sn. Sezai Koç önderliğinde ki tüm Silayolu.com ekibi ile iletişim halinde olduklarını ve kendilerine yardımlarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi. 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.