Yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren,sabırsızlıkla bekledikleri ve daha önce ilk olarak Silayolu.com'un müjdesini verdiği " Yurt dışından emekli T.C. vatandaşı ve Mavi Kart sahibi yabancı vatandaşların, yabancı plakalı araçları Türkiye'de 2+2 yıl kalabilecek şekilde güncelleneceğinin" haberini siz değerli okuyucularımıza duyurmuştuk. 

Her ne kadar kendini bilmez ve emek hırsızı diye adlandırılabilecek bir takım " sılayolu,izin yolu v.s." adı altında faliyet gösteren bir takım sosyal medya hesapları ve internet siteleri bu haberi kendileri yapmış gibi lanse etsede; ilk olarak silayolu.com'un duyurduğu bu haber, gerek gurbetçi vatandaşlarımız tarafından gerekse Avrupa'da yayın yapan Türk basın kuruluşları tarafından bir çok mecrada paylaşıldı.

Yine bir ilke imza atıyor ve gurbetçi vatandaşlarımızın ilk silayolu.com vasıtasıyla duyduğu bu haberle ilgili sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizlere iletilen soruların en önde geleni olan; " 2+2 yıl gerçekleşirse araç muayenesi (Tüv) nasıl yapılacak? Türkiye'de Tüv Türk'te araç muayenesi yaptırabilirmiyiz? " sorularınana cevap veriyoruz. Yoğun bir şekilde gelen bu sorular üzerine editörümüz İbrahim Yırtmaz, gerekli mercilerle görüşerek bu soruların cevabına ulaştı.

 

 

Araç Muayenesi Sadece Ruhsatın Kayıtlı Olduğu Ülkede Yapılabilir

Hali hazırda tüm T.C. vatandaşları ve Mavi Kart sahibi yabancı vatandaşlar, gerekli şartları sağladıkları taktirde yabancı plakalı araçlarını Türkiye'de en fazla 730 gün (2 yıl) bırakabiliyorlar. Yeni hayata geçirilecek düzenleme ile bu süre yurt dışından emekli vatandaşlarımız için 2+2 olarak düzenlenecek. 

Bu imkândan faydalanmak isteyen kişilerin sahip olduğu araçlara yapılan ve en fazla 2 yıl olarak uygulanan araç muayenesi biten araçların, iki yıl sonunda yurt dışına çıkarılması gerektiği ve araç muayenesinin yalnızca aracın kayıtlı olduğu ülkede yapılabileceğinin bilgisi verilmiştir.

Konuyla ilgi bir önceki habere bu bölüm tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak ve Fotoğraf: Silayolu.com

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.