Fransa’da 30 dakikalık iş için 10 bin Euro alan çatı ustası mahkemelik oldu. 5 bin Eurosunu peşin alan çatı ustası, iki buçuk gün boyunca çatıda çalıştığını söyledi.

La Voix du Nord’un haberine göre, Fransa’nın Nord departmanına bağlı Dunkirk kentinde  80 yaşındaki bir adam çatıdaki tamirat işleri için bir çatı ustası çağırdı. İşe başlamadan önce fiyat konuşmadıklarını söyleyen 80 yaşındaki şahıs “İş bittikten sonra usta benden 10 bin Euro istedi. Halbuki sadece yarım saatlik iş yapmıştı” dedi.

 

“Babam kandırıldı”

İş bittikten sonra ödemenin 5 bin Eurosunu nakitle diğer yarısını ise çekle yaptığını söyleyen yaşlı adamın kızı, babasının kandırıldığını söyleyerek çatı ustasını mahkemeye verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan yaşlı adamın kızı, “Babamı kandırdılar, yarım saatlik iş için 10 bin Euro talep ettiler babamda inandı. İş bittikten sonra paranın yarısını hemen vermiş. Bizde inşaat şirketini mahkemeye verdik. Şuan banka paranın yarısına bloke koydu. Ayrıca babama iş yaptıklarına dair fatura bile vermemişler” dedi.

 

“İki buçuk gün boyunca çatıda çalıştım”

Çıkarıldığı mahkemede kendini savunan çatı ustası, “İki buçuk gün boyunca çatıda çalıştım. Çatıdaki sökülmüş yerleri tekrar yerine yerleştirdim ve çatının her tarafını temizledim” dedi.

 

10 Ay ertelenmiş hapis cezası talep edildi

Dunkirk savcısı, çatı ustasının ilki 1998’de dolandırıcılıktan olmak üzere on iki sabıka kaydı olduğunu söyleyerek usta hakkında 10 ay ertelenmiş hapis cezası talep etti. Mahkeme, kesin kararını 18 Aralık’ta açıklayacak.

Kaynak: arti33.com