Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya’nın ülkesine yönelik işgale başlamasının ardından yaptığı açıklamada, Moskova ile tüm diplomatik bağların kesildiğini bildirdi.

Kiev’in isteyen her vatandaşa silah vereceğini belirten ve seferberlik ilan eden Zelenski, ülkeyi Rus işgalinden korumaya hazır tüm vatandaşları görev almaya davet etti.

Rus halkına da çağrıda bulunan Ukrayna lideri, Rus vatandaşları sokağa çıkmaya ve Moskova’nın işgal kararını protesto etmeye çağırdı.

İşte Zelenski’nin açıklamalarından bazı başlıklar:

Şehirlerinizi ve ülkenizi savunmaya hazır olunRusya’da vicdanı olan herkes sokağa çıkmalıUkrayna özgürlük için direnecekYaralanan askerlerimiz var lütfen kan bağışında bulununRusya ile diplomatik bağları kopardıkEli silah tutan her vatandaşa silah verilecekDoğru bilgi paylaşılmasını istiyorumRusya ülkemize korkakça saldırmıştır

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkeyi savunmak isteyen herkese silah verileceğini belirterek “Ukrayna’yı şehirlerimizin meydanlarında desteklemeye hazır olun” ifadeleri kullandı.

Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı’nın danışmanı, Rusya’nın başlattığı saldırılarda şu ana kadar en az 40 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kaynak: EuroNews

Görsel: AA

Tags: isteyen herkese silah verecekRusya Ukrayna savaşıZelenski