Fransa’nın Metz kentinde bir iş yeri işleten 33 yaşındaki Anthony Barthelemy, Türk arkadaşlarıyla tatil için gittiği Denizli’de Müslüman oldu. Müslümanlığı daha önce araştıran ve İslam dinine geçmek isteyen Barthelemy, Pamukkale İlçe Müftülüğüne başvurdu.

İlçe müftülüğündeki ihtida merasiminde kelimeişahadet getirerek Müslüman olan Barthelemy, “Muhammed Mehdi” ismini aldı.

Barthelemy, basına yaptığı açıklamada Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Şehadet getirdikten sonra içim huzurla doldu. Uzun zamandır Müslüman olmak istiyordum, bugün nasip oldu. İslam gerçekten çok güzel bir din. Müslümanlığa geçtikten sonra çok duygulandım ve ağladım.” ifadesini kullandı.

Fransız vatandaşı Anthony Barthelemy'in eşi Linda'nın ise Cezayirli Müslüman olduğu öğrenildi. 

"Ailece görüşüyoruz. Kendisi bizim camilerimize de geldi"

Barthelemy’nin Türkiye'ye birlikte tatile gittikleri Denizlili gurbetçi Mustafa Yurdagül ise arkadaşı ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Anthony, Fransa'da komşumuz. Ben Denizliliyim 38 yıldır Fransa'da yaşıyorum. Hristiyan Anthony'le sürekli birlikteyiz. Ailece görüşüyoruz. Kendisi bizim camilerimize de geldi, İslam Dinini çok araştırdı. Eşi Linda'da Cezayirli Müslüman. Güzel dinimizi eşinden de öğrenmiş, Türkiye'ye bir haftalık tatile gelmiştik. Tatilimizin bir bölümünde de Denizli'ye geldik. İslam Dinine geçmesi için en uygun yerin Denizli ve ilçe müftülüğümüz olduğunu kendisine anlattık. O da Müslüman olmak istediğini söyledi ve Müftülüğümüze başvurduk.”

Kaynak ve foto: www.sonhaber.eu