Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinden beri etkisini gösteren sağanak sele yol açtı. Onlarca araç sular altına kalırken sel suları otomobilleri metrelerce sürükledi. Şanlıurfa Valiliği, dere ve kanal yataklarından uzak durulmasını, bodrum katlarda yaşayanların ise evlerini boşaltmasını istedi. Dehşete düşüren görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Adıyaman’da konteyner suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişinin ise kaybolduğu ifade edildi. İşte yaşanan son gelişmeler ve ayrıntılar…

6 Şubat’ta meydana gelen depremin ağır yıkıma yol açtığı illerden biri olan Şanlıurfa bu sefer sele teslim oldu. Dün akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak nedeniyle Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri başta olmak üzere kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Gece boyunca etkili olan yağışların sabahın erken saatlerinde de şiddetini artırdı. Yollar ve caddeler göle dönerken dere ve kanal yataklarından uzak durulması konusunda yetkililer çağrıda bulundu.

VATANDAŞLARA ‘EVLERİ BOŞALTIN’ UYARISI
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağanağın yol açtığı olumsuzlukları bertaraf etmek için kurum amirleriyle sahada çalışma yürüttüklerini belirtti. Şanlıurfa Valiliği, devam eden sağanak nedeniyle dere ve kanal yataklarına yakın evlerde ikamet eden vatandaşları, evlerini boşaltması konusunda uyararak, gerekmedikçe evlerinden ve güvenli alanlardan ayrılmamalarının önem arz ettiği belirtildi.

 

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan bir başka açıklamada ise, Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaların başka hastanelere sevk edildiğini, bu konuda gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ
Sağanak nedeniyle il genelinde tüm okul kademelerinde eğitim öğretime ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ve engelli görevlilerin de idareli sayılacağı belirtildi.


ADIYAMAN'DAN BİR ACI HABER
Vali Hatipoğlu, sağanağın etkili olduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Kaynak: TGRT HABER