Türkiye'ye seyahat eden gurbetçi vatandaşlarımızın sıla yolunda en fazla kullandığı sınır kapıları arasında otoyol üzerinde bulunan, Macaristan'nın Rözske ve karşılığındaki Horgos sınır kapılarıdır. Bu sınır kapıları 7 gün 24 saat tüm vatandaşlar için hizmet vermektedir. 

Bu sınır kapılarına altarnatif olarak tüm vatandaşların kullanabileceği ve ana kapıya çok yakın bir konumda bulunan benzer isimde olan diğer sınır kapıları " Röszke 2-Horgos 2" sınır kapılarıdır. Bu kapılar normal şartlarda 7.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Kış sezonu ve noel tatilinin yaklaşması hasebi ile olağan üstü yoğunluğu azaltmak için Macar ve Sırp yetkililer, Röszke 2-Horgos 2 sınır kapılarının çalışma saatlerini 20 Kasım itibari ile 31 Ocak tarihine kadar 24 saat hizmet vereceğini duyurdu.

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.