Avusturya Viyana’da iki kadın polisi saldırgandan kurtaran gurbetçi Güven Dağ’a, Viyana Polis Departmanı’ndan ödül verildi.

Güven Dağ, gece evine gittiği sırada askeri kamuflaj giymiş yüzü maskeli bir saldırgan gördü. Üstelik saldırganın elinde silaha benzer bir cisim de vardı. Dağ, saldırganın yoldan geçen herkese saldırdığını gördü ve hemen polisi aradı. Polisler Dağ’a yolda olduklarını ve saldırgandan uzak, güvenli bir yere geçmesini söyledi. Ancak genç adam, aracını park etti ve polisi bekledi.

Saldırganın üzerine atladı

Yetkililer olay yerine gelince saldırganın ilk yaptığı şey polislerin üzerine yürümek oldu. Saldırgan daha sonra polis memurlarından birine sert bir şekilde yumruk attı ve kadın polis, başını yere çarptı. Bunu gören Güven Dağ, saldırganın üzerine atladı. Diğer kadın polis ise bu sırada takviye ekiplerini ayarlamaya çalışıyordu. Dağ, bir yandan bayılan kadın polisle ilgileniyor, bir yandan saldırganı polislerden uzak tutmaya çalışıyordu.

Ödül verildi

Ardından saldırganla boğuşmaya başlayan Dağ, bayılan kadın polisin ayılmasıyla bir şok daha yaşadı. Çünkü kadın polis olayın şaşkınlığıyla saldırganı ve Güven’i birbirine karıştırarak Güven’e saldırmıştı. Ancak kısa sürede olayın farkına varan kadın polis, Güven’le birlikte saldırgana kelepçe takmayı başardı. Gurbetçi Dağ, ülkede kahraman Kaynak ve Foto :  arti33.com