Her yıl olduğu gibi bu yılda Bulgaristan'da gurbetçi vatandaşların ve birçok farklı ülke vatandaşlarının döviz ve değerli takılarına el konuluyor.

Bulgar yetkililerin yaptığı açıklamaya göre yılbaşından beridir 100 kilogramdan fazla altın ve gümüş takıya el konuldu.

Bu vakâlardan birisi Kapitan Andreevo sınır kapısında yaşandı. Gümrük görevlileri tarafından bir otobüsün önbelleğinde 7,3 kg'dan fazla kaçak gümüş süs eşyası bulundu.

Türkiye'den ülkeye giren bir otobüsün gümrük görevlileri tarafından yapılan incelemesinde 7,3 kilodan fazla kaçak gümüş süs eşyası ele geçirildi.

04.11.2023 tarihinde Türkiye'den Bulgaristan üzerinden Sırbistan'a gitmekte olan yabancı plakalı otobüs Milletvekili Kapitan Andreevo'ya geldi. Gümrük kontrol alanında Türk vatandaşı olan sürücü ile diğer iki sürücü ve 8 yolcu beyan edecekleri bir şey olmadığını söyledi.

Yapılan kontrollerde motor bölümünde özel olarak hazırlanan depoda beyaz metal eşya içeren paketler bulundu. Madalyon, kolye, bilezik ve küpelerin de aralarında bulunduğu toplam değeri yaklaşık 13 bin Avro olarak tahmin edilen 7 bin 342 gram mücevher bulundu. Otobüste bulunan 54 yaşındaki B.Ü. değerli takıların kendisine ait olduğunu kabul etti.

Fotoğraf: Bulgaristan Gümrük Müdürlüğü