Avrupalı Türklerin yaz sezonunda sıklıkla kullandığı Avusturya yolları artık daha zor. Hem Türkiye'ye gidiş-dönüşte hem de AB içinde sık kullanılan yollarda şehir içinde 60 kilometre, şehir dışında ise 70 kilometre hız sınırını aşanların ehliyetlerine ve araçlarına derhal el konulacak. Arabalar açık artırmada satılıyor ve gelirler Avusturya Trafik birimlerine gelir olarak kaydediliyor.

Ceza İle Birlikte Ömür Boyu Sürüş Yasağı Getirildi.
1. Mart ayında başlayan uygulamayla birlikte diğer trafik cezaları da ağırlaştı. Ayrıca sürücülere aşırı hız cezası nedeniyle 4 yıla kadar hapis cezası veriliyor. Kiralık veya şahsi araç kullanan kişilerin araçlarına haciz konulamayacağı için ehliyetlerine geçici süreliğine el konulacak. Kural sadece Avusturyalılar için değil, Avusturya yollarını kullanan herkes için geçerli.
Hızın düşük olduğu bölgelerde cezalar daha ağır, şehir dışında ise cezalar bir şekilde parayla telafi edilebiliyor. Ancak şehir sınırları içerisinde hız sınırını aşanlar kesinlikle affedilmiyor. Avusturya karayollarında izin verilen maksimum hız 130 kilometre, ortalama hız ise 100 kilometredir. Şehirlerde ortalama hız 50 kilometredir.

Haber: SilaYolu.com / Sezai Koç