Polis memurları, Füssen (Ostallgäu bölgesi) yakınlarındaki Autobahn 7’de bir taksi kontrolünde belgeleri olmayan beş Türk buldu.

Polis Salı günü yaptığı açıklamada, ilk bulgulara göre, taksi şoförünün Pazar günü dört yetişkin ve üç yaşındaki çocuğu arabayla Avusturya sınırından Almanya’ya getirdiğini söyledi.

Taksi Almanya’da kayıtlı, taksi şoförü Alman yerleşim izni ile kendini tanıtabildi. Yolcuların ise evrakları yoktu. Aile, 32 yaşında bir kadın, amcası, kuzeni ve eşi ile çiftin çocuklarından oluşuyordu.

49 yaşındaki taksicinin yerleşim izni bulunurken, beş yolcusu kendilerini tanıtamadı. 32 yaşındaki Türk, polise, Türkiye’den kaçmak için kişi başı 6 bin avro ödediklerini ve pasaportlarının ellerinden alındığını söyledi. Parmak izlerini karşılaştıran yetkililer, aile üyelerinin Hırvatistan’da zaten sığınmacı olarak kayıtlı olduğunu tespit etti.

Taksi şoförü insan kaçakçılığına teşebbüs suçundan gözaltına alındı sorgusu sonrasında serbest bırakıldı.Yetkililer, dört yetişkini ülkeye izinsiz girmeye çalıştıkları için ihbar etti ve çifti, küçük kızları ve 43 yaşındaki çocuğu, sorumlu ilk kabul merkezine yönlendirdi.

32 yaşındaki kadın, pazartesi öğleden sonra Kempten Bölge Mahkemesinde Federal Polisin huzuruna çıkarıldı ve ardından Hof’taki sınır dışı etme gözaltı merkezine teslim edildi.

Kaynak: panorama-news.de