Ailesi ile birlikte tatil yapmak için Türkiye'ye doğru seyahate başlayan gurbetçi vatandaş 2022 yılında kaybettiği araç plakası için Polise yaptığı başvuru, Bulgaristan'dan geçişine engel oldu.

Yasadıklarını silayolu.com'a anlatan ve adının açıklanmasını istemeyen gurbetçi :" Olayın geçen yıl araç plakasının düştüğünün farkına varmasıyla başladığını söyledi. Durumu fark etmesi üzerine Alman Polisine kayıp başvurusu yaptığını hatta sosyal medyadan da kayıp ilanı verdiğini aktaran gurbetçi vayandaş ,yaptığı paylaşımlar sonrası taksici bir arkadaşının plakayı bulduğunu ve kendisine verdiğini söyledi ".

 

İhmalkârlığı Kendisine Pahalıya Patladı

Araç plakasının bulunduğuna dair tekrar polise bilgi vermesi gereken gurbetçi vatandaşın bu görevi ihmal etmesi tam bir yıl sonra Bulgaristan'dan geçişine engel oldu. Bulgaristan sınır kapısın da görevli memurlar " Bu plakanın kayıp olarak göründüğünü, geçişine izin verilmeyeceğini ve hakkında araç dolandırıcılığı yaptığı gereçesiyle işlem yapılacağını aktardıklarını " söyledi. 

Başından geçenleri Bulgaristan sınır kapısında görevli olan Alman polisine de anlatan şahıs: " Almanya'da yapılan kayıp başvurusunun kaldırılmadan geçişine izin verilemiyeceğeni kendisine söylediklerini, mesai saati bittiğinden dolayı kayıp ilanını kaldırmak için ertesi günü beklemek zorunda olduklarını belirtti". Fakat Almanya'da kayıp ilanı kaldırıldığı halde Bulgaristan yetkilileri aracın geçişine izin vermediler. Plakanın Almanya'ya gönderileceğini sonrasında kendisine haber edileceğini söyleyen gurbetçi vatandaş aracını bir Türk restoranın otoparkına bırakarak ailece havayolu ile uçuş gerçekleştirdi.