Geçtiğimiz yıl gurbetçi vatandaşlarımız Sıla Yolu üzerinden Türkiye'ye Trakya gümrük kapılarından bu zamana kadar ki günlük 36 bin 965 araç girişi ile tarihi bir rekor kırmışlardı. 2023 yılı için bu rakamın dahada artacağı tahmin ediliyor.

Bu yoğunluğun bir nebze azaltılabilmesi adına bizlerde Silayolu.com olarak 2023 yılı izin sezonu hava, kara ve deniz yolu ile yapılan seyahat masraflarını ortalama olarak siz değerli gurbetçi vatandaşlarımız için hesapladık. Tabiki bu masraflar kişi sayısına, seyahat edilecek yere ve tarihe göre değişiklik göstersede, ortalama olarak bir hesap yapılmıştır.

Türkiye’ye Havayolu ile Seyahat Maliyeti

Örneğin direk olarak tatillerini İstanbul’da geçirmeyi düşünenler için Anadolu'da geçirmeyi düşünenlere oranla havayolu daha cazip görünüyor olsada, sezonda karayolu bile daha uygun hale gelebiliyor. Buna ek olarak haliyle Anadolu'ya ucuş gerçekleştirmek isteyenler için bu rakamlar çok daha yüksek olmaktadır.

Sezonda 5 kişilik bir ailenin havayolu ile maliyeti:

Hamburg- İstanbul 5 kişilik bir ailenin en uygun uçak bileti fiyatı toplamda 2.500± Avro civarına ulaşıyor ve geçiyor. Artı Anadolu'ya geçiş yapmak isteyen 5 kişilik aile için yurt içi aktarma 650± Avro ya da İstanbul'dan 4 haftalık araç kiraladıklarında bu rakam 1.000± Avro artı masraf eklenebiliyor. Özetle 5 kişilik bir ailenin masrafı 3200± Avro ile 4200± Avro arasında değişebiliyor.

 

Sıla Yolu İle Türkiye'ye Seyahat Maliyeti.

Hamburg'tan İstanbul’a (2500 km) gidiş dönüş yakıt ücreti ve vignetteler eklendiğinde yaklaşık 900± gibi bir maliyet ile Sılayolu üzerinden seyahat edebilmek mümkün. Bu masraflara ek olarak yolda yiyecek içecek masrafları 500± Avro da eklendiğinde bu rakam 1400± Avrolara ulaşabiliyor. Bunula birlikte aracın bakım masraflarıda eklendiğinde toplamda 2100± Avro gibi bir rakam ile karşılaşılabiliyor. 

 

Türkiye’ye Deniz Yolu İle Seyahat Maliyeti

Her nekadar bu bölüm çoğunluk olarak tercih edilmesede, hem bu seyahati tecrübe etmek isteyen hemde kimileri için cazip olabilecek bu altarnetif güzergâhıda eklemeden geçemedik. İtalya’nın Ancona şehrinden Yunanistan’ın Igomenitsa limanına kadar ortalama 17 saat süren bir feribot yolculuğu mümkün. Bu yolculuğunun feribot masrafı 5 kişilik bir aile için 1200± Avro civarında. Tabi bununla birlikye akaryakıt ve temel ihtiyaç maliyetide eklenecektir.

Bu yolculuğun tek avantajı Sırbistan ve Bulgaristan kapılarından geçiş yapmadan ortalama 16 saat gibi bir süre içerisimde doğrudan İpsala sınır kapısına ulaşmak mümkün. Bu güzegah Almanya'dan çıkış yapacaklar için avantajlı olmasada İngiltere,Fransa,İsviçre v.s. gibi ülkelerden çıkış yapacaklar için bazen daha avantajlı hale gelebiliyor.

Daha önce haber içerisinde belirttiğimiz gibi bu maliyetlerin kişilere ve zamana göre değişkenlik gösterebildiğini tekrar hatırlatarak, silayolu.com oarak 2023 izin sezonunda tüm gurbetçi vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu bir tatil geçirmelerini temenni ediyor sizleri en güncel bilgilerden haberdar olmanız adına www.facebook.com/silayoluizinyolugurbetcileri/ Facebook sayfamızı beğenmeye ve takip etmeye davet ediyoruz.