28 Eylül 2022'de Horgoš ve Preševo ​​​​geçişlerinde, gümrük memurları kayıt dışı para kaçakçılığı 40.000 avroya el koydu. Söz konusu paranın önemli bir kısmı erkek çoraplarında saklanmış şekilde tespit edildi.

 

Preševo ​​​​sınır kapısında ülke dışına çıkarken ayrıntılı kontrol için üç yabancı vatandaşın seyahat ettiği bir Mercedes seçildiğinde, beyan edilmemiş döviz keşfedildi. Her birinin en fazla 500 avroya sahip olduklarını iddia etmelerine rağmen, yanlarında toplam 47.000 avro bulundu. Ortak para keşif üzerine söylendiği gibi, sürücünün bacaklarının arasına koyduğu kişisel bir çantada bulunan birkaç erkek çorabına saklanmış şekilde tespit edildi.

 

30.000 avro üç yolcuya iade edilirken kalan 17.000 avro yetkili mahkeme kararına kadar el konuldu.

 

 

Benzer bir ihlal ise, içerisinde iki kişinin bulunduğu Avusturyalı plakalı Porsche Cayenne marka araç içerisinde Horgis sınır kapısında bir inceleme için seçildi.

 

Check-in malları ve nakit parayla ilgili olağan soru sorulduğunda, yalnızca kişisel bagaj ve izin verilen miktarda döviz taşıdıklarını söylediler.

 

Bunun üzerine şoförün yanında 21 bin euro, yolcuda ise yaklaşık 19 bin euro ve 2 bin İsviçre Frangı bulundu, her iki yolcuya da 10 bin euro iade edildi, geri kalanı ise mahkeme sürecinin sonuna kadar el konuldu.

 

Foto: Sırbistan Gümrüğü