Olay, pazartesi günü Sırbistan'da Horgos sınır kapısına 15-20 kilometre mesafede yaşandı. Tatil için Türkiye'ye giden gurbetçi vatandaş dönüş yolunda Sırbistan'da bir trafik kontrolü sırasında eşine az rastlanır ve ilginç bir şekilde aracı bağlandı.

Yaşadıklarını Silayolu.com'a anlatan mağdur gurbetçi: " Sırbistan'da Horgos sınır kapısına yakın bir bölgede trafik polisleri beni durdurdular. Önce normal bir trafik kontrolü olduğunu söylediler fakat ardından aracıma el koyacaklarını söylediler. Sebep olaraksa son bir yıl içerisinde aynı araç plakasıyla fakat 4 farklı araçla Sırbistan'a giriş yaptığım için sahte plaka ve sahte ruhsat şüphesiyle olduğunu" belirttiler.

Gurbetçi; aslında durum sandıkları gibi değildi. Hatta 4 araç değil 3 araç söz konusuydu. Bahsedilen ilk araç aynı araçtı fakat sadece Türkiye'de araç üzerinde bulunan folye kaplamayı değiştirmiştim. İkinci aracım ise motor problemi yüzünden pert oldu. Bu yüzden yeni yani üçüncü aracı satın aldım ve Türkiye'ye gittim fakat dönüşte böyle bir durumla karşılaştım dedi.

 

Sırp Polisinin Tutumu Çok Sertti
Yaşanan olaya itiraz eden gurbetçi vatandaş " kesinlikle bu durumu kabul etmediğini, araçların hepsinin ruhsatı ve kendi üzerine olduğunu; hiçbir ilegal iş yapılmadığını aktarsada Sırp polisinin kendisine çok sert davrandığını ters kelepçe takarak iki gün gözaltına alındığını" iddia etti.

Konu İnterpol'e İntikal Edecek
Aracına el konulan gurbetçi vatandaş, konunun İnterpol'e ileteceğini  ve silayolu.com takipçileri ve okurlarından konu ile ilgili daha önce tecrübe yaşayanlar varsa kendilerinden bilgi talep ettiğini aktardı. Şahıs daha sonra havayolu ile Almanya'ya uçuş gerçekleştirdi.

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.