Türkiye'den Almanya'ya seyahat eden bir gurbetçinin bagajında değeri 6500 Avro ilarak tahmin edilen altın kemer tespit edildi.

Havalimanı yetkililerinin x-ray cihazı ile  kontrolü sırasında, 23 yaşındaki  Türk yolcunun bagajında yönetmeliklere aykırı olarak, beyan etmeden bu altın kemeri geçirmek istediği anlaşıldı.

Gurbetçi yolcu, " bu altın kemerinin annesinin eşine düğün hediyesi olarak taktığını ve  beyan etmek zorunda olmadığını düşündüğünü" söyledi. Altın kemere vergi ve ceza ödenene kadar el konuldu.

Havayolu ile Toplamı değeri 430 Avro olan yeni eşya ve değerli takıları havalimanında, karayolunda ise 310 Avro üzeri değere sahip olan eşya ve değerli takıların bildirilmesi zorunlu, ülkelere göre değişkenlik gösteren vergilerin ödenmesi gerekmektedir. Aksi taktirde beyan edilmediği tespit edilirse havayolu ile seyahatlerde bu vergilerin üzerine birde ceza ödenmesi gerekmete, karayolunda ise bu değerli takılara el konulmaktadır.

Fotoğraf: zoll.de

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.