Fransa'dan vekâlet alarak başkasına ait bir araçla yolculuğa başlayan aile Edirne Kapıkule sınır kapısında 185 gün kuralına takıldı.

Her ne kadar bu konuda bir çok uyarı haberi ve paylaşımları yapıyor olsakta, malesef dikkate almayanlar olabiliyor. 

Yaşadıklarını silayolu.com'a anlatan S.G.: " Vekâlet alarak arkadaşımıza ait araçla Fransa'dan sıla yoluna çıktık. Yol boyunca herhangi bir aksaklık yaşamadık taki Kapıkule'ye gelene kadar."

Edirne Kapıkule'den Türkiye'ye giriş yapmak için evraklarınızı verdiğimizde; " yurt dışında 185 gün şartını yerine getirmediğimiz için bu araçla girişimize izin verilemeyeceği, 8 gün eksiğimizin olduğu söylendi. Araç vekâlet ile getirilen bir araç olduğu için de yurt dışında 185 gün şartını yerine getirmeden Türkiye'ye araç girişi yapmak isteyen kişilere verilen bir seferlik 30 günlük süredende malesef yararlanamadıklarını, memurların kendilerine yapılabilecek tek şeyin aracı gümrüğe bırakara araçsız Türkiye'ye giriş yapmak olduğunu " söyledi.

Neyseki uzun uğraşlar sonrası 11 saat Kapıkule'de bekleyen gurbetçi aileye 30 günlü ek bir süre verilerek ülkeye girişlerine izin verildi.

Bu gibi durumların oluşmaması adına 2023 Genel seçim öncesi söz verilen " 185 gün şartının 30 güne düşürülmesi " vaadinin biran önce hayata geçirilmesini temenni ediyoruz.

Kaynak: Silayolu.com