Sırbistan’a, Bulgaristan, Hırvatistan, Kuzey Makedonya ve Romanya’dan girenlerin en geç 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi göstermesi şartı getirildi.. Karar 15 Ağustos’ta yürürlüğe giriyor.

Uygulama bu ülkelerden giriş yapan Sırbistan vatandaşları için geçerli değil.

TEST 48 SAAT’TEN ESKİ OLMAYACAK

15 Ağustos 2020’den itibaren, Bulgaristan, Hırvatistan, Kuzey Makedonya ve Romanya’nın dört komşu ülkesinden Turistik amaclı Sırbistan’a gelmek isteyenlerden COVİD-19 PCR Testi istenecek. COVID-19- Testi 48 saatten eski olmayacak.

AVRUPALI TÜRKLER UYGULAMADAN MUAFLAR

Uygulama , Sırbistan’ üzeri Transit geçişleri kapsamıyor. Sırbistan güzergahını kullanan Avrupalı Türkler bu ülkeden Transit geçtikleri için uygulamadan muaflar.

MASKE TAKMAK ZORUNLU

Alınan bilgide ‘Sırbistan’da Son zamanlarda, yeni enfeksiyonların sayısı önemli ölçüde artışa geçtiği belirtiliyor.  Sırbistan genelinde ‘Toplu taşıma araçlarında, mağazalarda, alışveriş merkezlerinde, kafelerde, restoranlarda, gece kulüplerinde vb.ağız ve burun koruması takma ve sosyal mesafeyi koruma zorunluluğu bulunmakta. 

Kalabalık yerlerde ve dış ortamlarda en az 1,5 metrelik sosyal mesafeye dikkat edilmesi’ ağız ve burun koruması da takılması gerekiyor.

Haber: SilaYolu.com