Silayolu.com olarak 2022 Temmuz ayı içerisinde Ankara'da, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Dairse Başkanı Sn. Abdullah Eren bey, Ak Parti İstanbul Millet Vekili Sn.Zafer Sırakaya bey ve TBMM' de diğer bazı bürokratlarla görüşmelerimizde " Bir çok konuda bilgi alışverişinin yanı sıra  özellikle THY uçak biletlerinin çok pahalı olduğunu ve gurbetçi vatandaşlarımızın bu konuda indirim yapılması gerektiği taleplerini " gurbetçilerimiz adına kendilerine iletmiştik ve bu isteklerimizin karşılığı alınmaya başlandı.

 

AK Parti İstanbul Milletvekili  ve TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Başkanı Sn.Zafer Sırakaya yaptığı açıklamada  müjdeyi gürbetçilerimize duyurdu.

 

Sırakaya: " Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın memleket özlemini, Türkiye hasretini gidermek için ilk adımı atan ve bilet fiyatlarında indirim talebimizi hayata geçiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’a ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın tüm sorunlarıyla yakından ilgilenen Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza yurtdışı Türkler ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

 

Vatandaşlarımızdan gelen talep ve istekler doğrultusunda yaptığımız çalışma ve görüşmeler neticesinde THY’nin önümüzdeki dönemlerde de bilet fiyatlarında yapacağı kampanya ve indirimlerle yurtdışı Türklerin ülkelerine daha sık gelmelerine imkan sağlayacağı müjdesini şimdiden sizlerle paylaşıyorum. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bizlerden istek ve beklentilerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor ve her daim devam edecek " diye aktardı.

 

Yüzde 30 İndirimden Faydalanmak İçin Soyadı Şartı Gerekmiyor.

Yüzde 30 İndirim faydalanacak kişilerin T.C. vatandaşı veya T.C. kimlik numarası sahibi olması gerekiyor. Bu indirim en az 3, en fazla 9 kişiden oluşacak aile biletleri için geçerli olacak. Bu İndirimden faydalanabilmek için biletlerin 28 Kasım 4 Aralık 2022 tarihleri arasında alınması gerekiyor. Uçuşların ise 1 Mayıs – 30 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

*Vergi ve harçlarda ise indirim uygulanmayacak.

Haber: İbrahim Yırtmaz Foto: THY