Bir heves ve heyecanla tatillerini Vatanlarında geçirmek için gelen gurbetçi aile, dönüş yolunda yaşadıkları stresli olayı ve karşılaştıkları ceza ile ilgili yaşadıklarını Silayolu.com' a anlattı.

Zorlu ve Çileli Bir Yolculuk.

Yaşanan olayı anlatan S.Y. :
Her yıl olduğu gibi bu yılda hem Türkiye' de bulunan aile ve akrabalarımızı ziyaret etmek ve tatilimizi geçirmek üzere karayolu ile güzergâh üzerindeki ülkeler üzerinden saatlerce sınır kapılarında beklemelerinin ardından çileli bir yolculuk yaparak Türkiye' ye geldiklerini aktardı.

Tatil planımızın içerisinde  Gürcistan Batumu' da ziyaret etmek olduğunu aktaran S.Y. "Karayolu ile kendi aracımızı Türkiye' de bırakarak başka bir araçla Batuma seyahat etmek istiyorduk ve bu durumu sınır geçişi esnasında " Aracımızı Türkiye' de bıraktığımızı ve bu şekilde çıkış yapmak istediğimizi " gümrük memuruna bildirdik ve kendiside bize bir sorun olmayacağını belirtti . Bizde Türkiye' den çıkış yaptık. Batum tatilimizin bitmesi akabinde birkaç gün sonrada tekrar Türkiye' ye gerdi dönüş yaptık.

Dönüş Yolunda Zorlu Bir Süreç Yaşadık.

Türkiye' de tatilimizin bitmesinin ardından karayolu ile tekrar Fransa' ya doğru yola çıktık. Edirne Kapıkule sınır kapısından çıkış yapmak istediğimizde gümrük memuru " Bu araç ile çıkış yapamayacağımızı "  çünkü araçsız Gürcistan' a giriş yaptığımızı ve bu yapılan işlemin bir cezası olduğunu aktardı.

Basit Bir İşlem Olduğu Halde Yanlış Yönlendirilme Pahalıya Patladı.

Yaşadıklarını aktarmaya devam eden S.Y.
Yabancı plakalı bir aracı Türkiye' de bırakarak yurt dışına çıkmak isteyen araç sahibi " e-devlet üzerinden veya gümrük müdürlüklerinden  taahhütname doldurması gerektiğini İpsala sınır kapısında öğrenmiş olduk ve yapılan işlemler sonrası aracımızın kasko bedeli hesaplanarak bize " 15.000 Lira ceza " ödediğimiz taktirde hemen çıkış yapabileceğimiz aktarıldı. Bizde bu cezanın çok fazla olduğunu ve  ödeyemeyeceğimizi aktardıktan sonra bizi Kapıkule sınır kapısına yımölendirdiler.

Kesilen Cezada Dahada Arttı.

15.000 Lira olan rakamı ödeyemeyeceğimizi ve yüksek miktarda olmasına itirazımızdan sonra Kapıkule sınır kapısına yöneldik. Burada da bize rakamın yanlış hesap edildiğini ve ödememiz gereken rakamın 27.000 lira olduğu aktarıldı. Biz bunada itiraz ettik ve bizi hakem heyetine yönlendirdiler. Yapılan görüşmeler sonrası 26.000 liralık rakam 5300 liraya indirildi. Aslında Çok basit bir işlem olmasına rağmen gümrük memurunun bizi yanlış yönlendirmesi nedeni ile toplamda 10 saatimiz heba oldu ve 5300 Lira ödeyerek Kapıkule' den çıkış yapabildik.

Gurbetçi Vatandaşlarımız Mağdur Olmasın.

Yaşanan bu süreç ile ilgili gurbetçi vatandaşlarımızı uyaran S.Y. : " Biz yandık başkaları yanmasın " diyerek, bilgi paylaşımında bulunmak istediğini ve bu gibi konularda muhakkak resmi yazılı bilgilerle hareket etmelerini tavsiye ettiğini Silayolu.com ' u aracı kılarak bu bilgilerin gurbetçi vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlamak istediğini aktardı.