Japonya’da İslam Toplumu Millî Görüş Tsushima Ayasofya Külliyesi, bugün özel bir merasimle hizmete açıldı.

 

Camia Haberde yer alan habere göre;

Japonya’da İslam Toplumu Millî Görüş’ün inşa ettiği Tsushima Külliyesi bugün özel bir merasimle hizmete açıldı. Başta IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün’ün hazır bulunduğu açılış töreninde, Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Nagoya Başkonsolosu Umut Lütfi Öztürk, Tsushima Belediye Başkanı Hibi Kazaaki, Fatsa Belediye Başkanı Ibrahim Ethem Kibar, BIG -Nord Başkanı Mehmet Karaoğlu ve birçok STK ve basın temsilcileri hazır bulundu.

 

“KÜLLİYEMİZ BU COĞRAFYAYA HAYIRLAR GETİRSİN”

 

Japonya’nın üçüncü büyük metropol bölgesi olan Nagoya bölgesindeki Tsushima kentinde inşa edilen külliyenin açılışıyla ilgili IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün açıklamalarda bulundu. Külliyenin bu coğrafyaya hayırlar getirmesini dilediğini ifade eden Ergün, “İnfaklarıyla destek sağlayan her bir kardeşime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” diye kaydetti.

 

TSUSHİMA AYASOFYA KÜLLİYESİ

 

Tsushima Ayasofya Külliyesi Toplamda 835 metre kare alanda hizmet verecek. Külliyenin namaz kılınacak camisi 400 kişilik kapasiteye sahip. Külliyede ayrıca Kur’an ve din derslerinin de verileceği dersliklerle, gençlik lokali, kütüphane ve toplantı salonları bulunuyor.

 

Kaynak ve Foto:

https://camiahaber.com/2022/11/20/japonyada-igmg-ayasofya-kulliyesi-bugun-hizmete-acildi/