Hırvatistan’dan transit geçek kişilerin dikkat etmesi gereken bir takım hususlar vardır. 12 saat kuralı aşan kişileri neler bekliyor? 12 saatten daha uzun süre kalmak için istenen belgeler nelerdir?

Sıla yolu yolcularından bazılarının güzergahında bulunan Hurvatistan’da transit geçişler için herhangi bir aşı belgesi ya da test istenmiyor olsa da, transit geçiş süresini aşan yolcular ağır yaptırımlar ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Transit geçiş süresi 12 saat olup, Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği, geçiş yapacak kişilerin bu saat kuralına uymalarını söylemektedir. Hırvatistan’da daha uzun süre kalmak isteyenlerin ise https://mup.gov.hr/uzg-covid/286210 adresini ziyaret ederek güncel seyahat bilgileri ile alakalı daha detaylı bilgi alabilmektedir.

Peki 12 Saatten Uzun Kalmak İsteyen Kişilerden Hangi Belgeler İstenecek?

Hırvatistan’da yetkili makamlara bilgi verilmeden 12 saatten uzun süre bekleyen vatandaşlar için ağır yaptırımlar uygulanmaktadır. Bunlardan biri zorunlu ev karantinası iken bir diğeri 1100 EURO idari para cezasıdır. Bazı durumlar da ise  kişilerin Hırvatistan’a girişlerine süreli olarak sınırlama getirmektedir.

Hırvatistan’da daha uzun süre geçirmek isteyen vatandaşların hastalığı geçirdiklerine ya da aşı olduklarına dair belge istenirken, bunların var olmadığı durumlarda ülkeye girişten hemen önceki son 72 saat içinde yapılmış olan PCR ya da son 48 saat içerisinde yapılmış olan hızlı antijen testinin yapılmış olması gerekir. Bunlara ek olarak https://entercroatia.mup.hr adresinde yer alan formun da doldurulmuş olması gerekir.