IGMG Hac Umre Başkanlığı, 2023 yılı hac fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fiyatın geçen yıla oranla çok daha düşük olacağını duyurdu.

Camia Haberde yer alan habere göre; İslam Toplumu Millî Görüş Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, 2023 hac fiyatı ile ilgili Camia Haber’e önemli açıklamalarda bulundu. Bu yıl IGMG Hac, Umre ve Seyahat Başkanlığı’nın tekrardan Hac Bakanlığı’nın organizasyonuna dahil olduğunu belirten Köksoy, “Hazırlıkların son aşamasına geldik. İnşallah en geç haftaya hem fiyatlar hem de organizasyon çerçevesinde Avrupa’daki vatandaşlarımız bilgilendirilecek.” diye kaydetti.

2023 HAC FİYATI HAFTAYA RESMEN AÇIKLANACAK

Bu yılki hac sezonunda iki çeşit fiyat olacağının altını çizen Köksoy, “Hem Avrupa vatandaşları için hem Türk vatandaşları için ayrı fiyatlar olacak. Hac geçen yıl çok pahalıydı, 10 bin Euro’nun üzerindeydi. Şu müjdeyi kardeşlerimize haftaya vereceğiz: Bu yıl hac fiyatları, geçen yılki fiyatların inşallah çok çok altında olacak. Hazırlığımızı yapıyoruz.” diye vurguladı.

IGMG Hac Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy: “2023 hac fiyatı geçen yıla oranla çok daha düşük olacak.”

“ÇALIŞMALARIMIZI SOMUT HALE GETİRDİK”

Tahir Köksoy, 2019 yılında pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte insanların hacca gidemediğini belirtirken, “Geçen yıllardan biriken başvurular ile birlikte bu yıl çok yoğun bir talep var. Bu sene inşallah hem Türk vatandaşlarımız hem Avrupa vatandaşlarımız ile ilgili çalışmalarımızı somut hale getirdik.” bilgilendirmesinde bulundu.

“ALIŞILMIŞ HAC OGANİZASYONU TEKRARDAN BAŞLAYACAK”

Öte yandan hac organizasyonun tekrardan pandem öncesi gibi olup olmayacağı hac adaylarının merak ettiği konulardan bir tanesi. Köksoy, buna da açıklık getirirken, “İnternet sayfalarımızda uçuş planlarımız var, onlara riayet etmeye çalışacağız. İnşallah bayramdan sonra seminerler, eğitimlerle IGMG’nin alışılmış hac oganizasyonu tekrardan başlayacak.” diye konuştu.

“SADECE VİZE AÇISINDAN BİR DEĞİŞİKLİK VAR”

Vize konusunda da iki çeşit uygulamanın söz konusu olduğunu belirten Tahir Köksoy, “Türk vatandaşlarına Türkiye’den vize alınacak, Avrupa vatandaşı olan kişiler için Hac Bakanlığı’nın “nusuk” adlı internet sayfasından kayıtlar yapılacak. Bu online kaydı da biz onlar için gerçekleştiriyoruz. Paketler seçilecek, kendileri adına ücretler ödenecek. Sadece vize açısından bir teknik değişiklik var önceki senelere göre. Bunun haricinde Mekke ve Medine’de pandemi öncesi yaptığımız çalışmalarımızı aynen devam ettireceğiz.” diye kaydetti.

“GEÇEN YIL 10 BİN AVRO'YU AŞMIŞTI”

Geçen yıl Hac Bakanlığı’nın hac organizasyonunu kendisin üstlenmesi sonrası fiyatlar 10 bin Euro’yu aşmıştı. Yüksek maaliyetten dolayı hedeflenen 50 bin kişi sayısının çok altında kalınmış, sadece 3 bin civarında insan hac yapabilmişti.

 

Kaynak ve Foto: camiahaber.com