Ödenmemiş trafik cezası ve köprü - otoyolu geçiş ücret borcu bulunan yabancı araçlar kara sınır kapılarındaki gümrük sahalarından çıkış yapamayacak…

Sınır kapılarında yolcu ve TIR geçişleri için kredi kartıyla ceza ve ücret ödemeleri yapılabilecek. Siz siz olun sınır kapılarına gelmeden önce mutlaka köprü- otoyol  kaçak geçiş ihlali veya trafik cezanız var ise sınır kapılarına gelmeden önce ödemelerinizi mutlaka yapın. Ödeme yapılmayan araçların gümrük sahasından çıkış işlemleri yapılmayacak.

Borç bilgileri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Kurumsal İnternet adresinden sorgulanabilmektedir.

Ödemelerinizi İnternet Bankacılığı ile İnteraktif Vergi Dairesi sitesinden yapabilirsiniz.

Bunların dışında ödemelerinizi Bankalardan, PTT şubelerinden yapabilirsiniz.

Geçmiş yıllara ait borç bilgilerinin de sorgulanmasında fayda vardır. Çok sayıda geçişlere ait borç ödeme bilgilerinin ekrana düşmesinde geçikmeler yaşanabildiğinden tüm borcunuzn ödendiğinden  emin olmadan sınır kapılarına gitmeyin.

KGM (Karayolları Genel Müdürlüğü) tarafından ücretli otoyol ve köprülerden yapılan son 15 güne ait geçişler henüz bu sayfaya yansımamış olabilir. Ücret Toplama Sistemlerinin esas ödeme kanalı HGS hesaplarıdır. Bu sebeble cezalı duruma düşmemek  için geçiş tarihini izleyen 15 gün içersinden araç plakanıza ait

Bir HGS hesabının açılması, hesabı olan araçlar için ise HGS hesabına yeterli bakiye yüklenmesi sizin yararınıza olacaktır.

Kaynak Sezai Koç

Görsel Sezai Koç

Servis eden Metin Doğan