Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinin Neumünster şehrinde yaşayan Fazlı Tuncer, Türkiye’deki evini depremzede bir aileye tahsis etti. 

Aslen Tokat Erbaa'lı üç çocuk babası olan ve Almanya'da çeşitli STK'larda görev alan Tuncer: " Maddi durumun çok iyi olmamasına rağmen depremzedelere bir nebze katkıda bulunmak adına böyle bir girişimde bulunduğunu belirtti."

“BİZ YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR DA DERİNDEN ETKİLENDİ”

Camia Haber’e yatpığı açıklamada “Ülkemizde 11 ili kapsayan asrın felaketi, Türkiyemizdeki insanları nasıl üzdü ve etkiledi ise, biz yurt dışında yaşayanları da derinden etkiledi. Bundan dolayı ailemle oturduk istişare ettik ve maddi destek imkanımız pek olmadığı için evimizi bir aileye verme kararı aldık.” diye kaydetti.

“EMANETİ ASIL SAHİBİNE TESLİM ETMENİN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

Bu sebeple iş yerinden izin alıp Türkiye’ye gittiğini belirten Tuncer, “Başvuru sonucunda valilik ve belediyenin öncülüğünde bir aileye evimi teslim ettim. Benim ev sahibim oldular. Emaneti asıl sahibine teslim etmenin gururu ve sevincini ailece yaşıyoruz.” diye vurguladı.

“İNSANLARIN YARDIM ELLERİNİ UZATMASI BİZLERİ DUYGULANDIRDI”

Evi teslim alan ve Adıyaman Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olan Ahmet Özkaya da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir aydır buradayız. İnsanların zor günlerimizde bu şekilde bizlere yardım ellerini uzatması bizleri duygulandırdı. Hepsine teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.” diye konuştu.

Kaynak: camiahaber.com