Hollandan'da da bulunan Nijmegen Eyup Sultan camisinde gerçekleşen bıçaklama olayında iki kişi yaralandı. Polis her iki yaralıyı da gözaltına aldı.

Holllanda Nijmegen Vondelstraat'taki Eyup Sultan camisinde Cuma namazı öncesi bıçaklama olayı gerçekleşti. Olayda iki kişinin yaralandığı belirtildi.

Basına yansıyan bilgilere göre öğle saatlerinde gerçekleşen bıçaklama olayında yaralanan kişilerden bir tanesinin cami cemaatinden olduğu. Polis hastaneye kaldırılan her iki yaralıyı da gözaltına aldı.Gelen ihbar üzerinde birkaç ambulans ve travma helikopteri ile polis ekipleri bölgeye sevk edildi.  Saat 13:30 civarında meydana gelen olay nedeniyle Cuma namazı iptal edildi.

Gelderland gazetesine açıklama yapan cami sözcüsü Şenol Emuce, büyük ihtimalle akli dengesi o sırada yerinde olmadığını düşündüğü bir adamın,  cami cemaatinden bir kişiyi yaraladığını belirtti. 

Camii yönetimine göre, saldırgan elindeki bıçağı sallayarak bir kişiyi yaraladı. O sırada çevrde olan vatandaşlar saldırganı etkisiz hale getirerek caminin dışına çıkarttı. Şenol Emuce’ye göre saldırgan caminin dışındayken kendi kendini yaraladı.

Eyüp Sultan Cami’nden önemli duyuru

“Kıymetli Cemaatimiz bugün camimizde yaşanan olay nedeniyle bu akşamki iftar programı iptal edilmiştir. Ayrıca bu akşam teravih namazı da camimizde kılınmayacaktır. Haftasonu eğitime de ara verilmiştir.” 

Kaynak ve Foto: www.sonhaber.eu