Dortmund Huckarde’ de yaşayan fakat arkadaşlarının haber alamadıkları Ferudun Esad’ın cenazesinin yakıldığı ortaya çıktı.

Dortmund Belediye Meclisi üyesi Emre Güleç, Ferudun Esad’ın cenazesinin yakılmasında ihmaller zinciri olduğuna dikkat çekti. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Osman Gazi Camii Başkanı ve Dortmund Belediye Meclisi Üyesi Emre Güleç “Dortmund Huckarde’de yalnız yaşamakta olan Ferudun Esad isimli kardeşimiz evinde 19.12.2022 tarihinde vefat ettikten iki gün sonra bulunuyor ve cenazesi polis tarafından götürülüyor. Uzun süre kendisinden haber alamayan arkadaşlarının durumu bize bildirmesi üzerine dün yaptığımız yazışmalardan sonra kardeşimizin cenazesinin maalesef yakılmış olduğunu resmi makamlardan öğrendik.

Belediye’den bu konuda acil bir açıklama talep ettik. Yetkililer cenazenin bulunmasından sonra kardeşimizin Dortmund’aki annesine mektup yazıldığını ve cevap gelmediğini aynı zamanda kayıtlarda şahsın din mensubiyeti ile ilgili bir ibare olmadığı için yakma işlemi gerçekleştiğini ifade ettiler.

Acı olan şu ki kardeşimizin annesi iki yıl önce vefat etmişti. Kardeşimizin Dortmund’a yaşayan bir kızkardeşi olduğunu tespit ettikten sonra onunla irtibata geçip durumu anlattık. Zavallı kızkardeşinin durumdan hiçbir haberi olmamıştı. Herşeyi bizden öğrendi.

Yetkililerden cevap beklediğimiz sorular şunlar: 1. Neden kızkardeşi yerine vefat eden anneye mektup yazıldı? 2. Kardeşimizin din aidiyetini öğrenmek için komşularına soruldu mu? Sorulmaydıysa neden sorulmadı? 3. Kardeşimizin yaşadığı bölgede bulunan camiye neden bu kardeşimizin müslüman olup olmadığı sorulmadı.

 

Kaynak: www.postaktuel.com