Belçika’da uyuşturucu etkisindeki Türk baba(33) 6 aylık hamile eşi ve 5 yaşındaki oğlunu boğarak öldürdü. Baba ertesi gün teslim oldu.

Belçika’nın Oost-Vlaanderen bölgesi Dendermonde şehrinde cumayı cumartesiye bağlayan gece saatlerinde bir aile dramı yaşandı. Aldığı  uyuşturucunun etkisiyle 33 yaşındaki Türk baba, 6 aylık hamile eşini eşini ve 5 yaşındaki oğlunu boğarak öldürdü. Baba cumartesi günü polise teslim oldu.

 

Dendermonde şehrine bağlı Sint-Gillis mahallesi Werkplaatsstraat’ta yaşanan korkunç cinayette 33 yaşındaki İsmail Y.’nın 28 yaşındaki karısı Cennet Y. K. ve 5 yaşındaki oğlunu boğarak öldürdüğü açıklandı. Cuma gecesi ailenin yaşadığı evde tam olarak nasıl bir ortam olduğu ve cinayetin nasıl işlendiği henüz bilinmiyor.

Türk baba cinayeti itiraf etti

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önce yer işçisi olarak ve son zamanlarında da  kamyon şoförü olarak çalışan baba cumartesi günü güvenlik güçlerine teslim oldu. İfadesi sonrası Pazar günü hakim karşısına çıkartılan İsmail Y. “adam öldürmek” suçuyla tutuklandı.

 

İsmail Y’nin avukatı Dirk De Maerschalck, yaptığı açıklamada ” Müvekkilim esrar ve kokain etkisi altında olduğunu belirtmiştir.” şeklinde ifade kullandı. Müvekkilinin ertesi günü olanların farkına vararak polis karakoluna gittiğini belirten avukat, “O sırada ne yaptığını bilmiyordu. Şimdi işlediği cinayeti anlıyor ve yaşanan her şey ona zor geliyor. Müvekkilim, ne yaptığını anladığında polise kendisi teslim oldu.” dedi.

Avukatın ifadesine göre İsmail Y. ve eşi Cennet Y. daha önce de sorunlar yaşıyordu ve birkaç defa ayrıldı. Yaklaşık 6 ay önce tekrar bir araya geldiklerini belirten avukat De Maerschalck “Müvekkilim İsmail Y.’nin yeniden uyuşturucu kullanmaya başlaması üzerine sorunlar yeniden başladı” şeklinde ifade kullandı.

Polis tarafından yapılan açıklamada Cennet Y.’nin 6 aylık hamile olduğu, anne ile birlikte bebeğin de hayatını kaybettiğini kaydetti. Savcılık ise ölenlerin otopsilerinin ve olayla ilgili olarak cinayet soruşturmasının devam ettiğini aktardı.

 

Kaynak ve Foto:

Sonhaber.eu