Türkiye’de 06.02.2023 tarihinde sabaha karşı 04:17'de merkez üssü Kahramanmaraş olan ve bölgede ki onlarca kentte acı bir felakete yol açan tarihin en büyük depremlerinden biri sonrası gurbetçi vatandaşlar yardım sefererberliğine başladı.

Avrupa'nın bir çok noktasında gerek bireysel gerek konsolosluklar aracılığla gerekse STK'lar üzerinden "Acınız Acımızdır" diyen binlerce gurbetçi vatandaş, sabaha kadar belirlenmiş noktalarda toplanan yiyecek,içecek,giyim,temel ihtiyaç malzemesi ,ilaç v.s. gibi bir çok kriterde malzemeyi kara ve havayolu ile deprem bölgelerine ulaştırmak adına gönderdiler.

Silayolu.com olarak bizlerde T.C. Almanya Essen başkonslosluğu öncülüğünde başlatılan ve cami derneklerinin ve bir çok STK'nın katılım gösterdiği yardım kampanyasına  Sıla Yolu Avrupa Türk Otomobil Derneği Başkanı Sn. Sezai Koç'un bizzat katılımıyla katkıda bulduk.

Bununla birlikte gurbetçi vatandaşlarımız Afad, Hasene,Ditip,UID gibi kuruluşların banka hesaplarına gönderdikleri nakti yardımın milyonlarca Avro olduğu aktarıldı.

Silayolu.com olarak bu kampanyaya katılan tüm gurbetçi vatandaşlarımıza bu gösterdikleri çaba ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkürü bir borç biliyor ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelere başsağlığı ve arama kurtarma ekiplerimize ve devlet yetkililerimize kolaylıklar diliyoruz.