Vatan Sevdalıları Derneği ve Uluslararası Diriliş Hareketi Van İl Başkanlığı öncülüğünde Avrupa’da yaşayan Türklerden Van’a gelen, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren iş adamları, kurbanlarını kesmelerinin ardından Bahçesaray ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

Avrupa’dan Van’a gelen iş adamları, bayram sabahının erken saatlerinde Sıhke Caddesi’ndeki kurban kesim alanında bir araya geldi ve tekbirlerle kestikleri kurbanların etlerini pay ederek, ‘’Dokuzuncu Gezegen’’ olarak adlandırılan Bahçesaray ilçesinde belirledikleri köylere gidip, ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtımını gerçekleştirdi.

Kurban Bayramı münasebeti ile Van’daki vatandaşlar ile bir araya geldiklerini belirten iş adamı Serdar Delibalta, amaçlarının Avrupa ülkeleri ile Van arasında bir gönül köprüsü kurmak olduğunu ekledi. İş adamı Delibalta, ‘’Buralara vatan sevdalısı kardeşlerimizin kurbanlarını getirdik, bu kapsamda özellikle Bahçesaray ilçesini seçtik. Kurbanların her birini hayırsever gurbetçi kardeşlerimiz gönderiyor. Bizler onlara Avrupalı Türkler diyoruz. Uluslararası Diriliş Hareketi Van İl Başkanlığımız da bizimle birlikte çocuklara kıyafet desteğinde bulundu. Belçika’dan gelen arkadaşlarımız çocuklara oyuncak dağıtarak pek çok aileye maddi destekte bulundu. Bugün gönül rahatlığı ile ilçemizden ayrılıyoruz’’ dedi.

Delibalta aynı zamanda, Türkiye’de gidilmedik hiçbir mezranın kalmaması gerektiğini, insanların ihtiyaçlarının sürekli olarak karşılanması gerektiğini de ekledi. ‘’Köylerimize gittiğimizde çok mutlu olduk. O çocukların yüzlerindeki gülümsemeler, insanların iyi karşılaması bizi çok mutlu etti. Oradaki insanların kalplerine, gönüllerine dokunmak lazım, bizde bu yüzden projemize ‘’Gönül Projesi’’ diyoruz. Elimizden geldiği kadar yurtdışından iş adamları, gurbetçi kardeşlerimiz hepsi bize destek olacaklar’’ dedi.

Bir diğer iş insanı Lokman Aykaç ise ‘’Burada ilçe başkanımız ile ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek kurban dağıtımına başladık. Bu hayırda katkısı bulunan Avrupa’daki Türk vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bizler vatan ile millet sevdalıları olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz’’ dedi.

Tags: Avrupa'daki Türklerden Bahçesaray'a Gönül Köprüsüavrupada yaşayan Türklergurbetçi haberleriYurtdışı Türk haberleriYurtdışında Türkler