Almanya’daki Ulm Üniversite Hastanesi’nde yapılan yazılı bir duyuruda, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerine gönderilmek üzere toplanması çağrısı tepki çekti. Hastane yönetimi gelen tepkiler üzerine bunun resmi bir duyuru olmadığını belirterek özür diledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye için yardım kampanyalarının düzenlendiği Almanya’da bir hastanede yapılan duyuru tepkilere neden oldu.

TEPKİ ÇEKTİ HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

 

Baden Württember eyaletindeki Ulm Üniversite Hastanesi'nden yapılan yazılı bir duyuruda, deprem bölgelerine son kullanma tarihi geçmiş veya çöpe atılacak malzeme gönderilebileceği belirtildi.

Söz konusu duyuruda, "Süresi dolan veya çeşitli nedenlerle çöpe gidecek olan her şeyi toplayabilirsiniz." ifadeleri kullanıldı ve "Hala kullanımda olan ve son kullanma tarihi geçmemiş malzemeler hariçtir" bilgisi yer aldı.

"İNSANLIĞINIZ NEREDE?"

Yapılan duyuru hem Türk hem de Alman vatandaşlarının tepkisini çekti. Twitter kullanıcıları sosyal medyada hastaneye 'İnsanlığınız nerede?' diye sordu.

Kaynak ve Foto: www.hurriyet.com.tr