Almanya Belediyeler Birliği, Almanya’daki kentlerde ana caddeler dahil her yere 30 kilometre hız sınırı getirilebilmesini istedi.Almanya Belediyeler Birliği, ülkedeki tüm şehirlerde her cadde ve sokakta 30 kilometre hız sınırlaması getirilmesi istendi.

Almanya Belediyeler Birliği (Deutscher Städtetag) ülkedeki tüm şehirlerin 30 kilometre hız sınırını “Yaşanabilir Şehirler” programı kapsamında gündeme getirdi.

Konuya ilişkin medyaya konuşan Alman Belediyeler Birliği İcra Kurulu Başkanı Helmut Dedy, mevcut trafik yasasına göre kentlerdeki özellikle ana caddelerde trafik akışına 30 kilometre sınırı getirilmesinin mümkün olmadığını, ancak, şehirlerdeki trafiğin da güvenilir olabilmesi için 30 kilometre sınırının getirilmesinin önemli öldüğünü anlattı.

Almanya’da şehirlerarası ulaşımın yapıldığı ve şehir içlerinden geçen ana yollarda en fazla 50 kilometre hız sınırı kısıtlaması yapılabiliyor. Mevcut durumda çoğu yolda 60-80 kilometre hız sınırı bulunuyor.

“YASAL DÜZENLEME GEREKİYOR”

Mevcut trafik yasasının ana yollara hız sınırı getirmeyi engellediğini bildiren Alman Belediyeler Birliği İcra Kurulu Başkanı Helmut Dedy, Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing’i trafik yasasını buna göre değiştirmeye de çağırdı.

Yerel idarelerin 30 kilometre hız sınırı getirebilmeleri için çok sayıda bilirkişi raporunun hazırlanmasının uzun yıllar aldığına, ama, tehlikenin her an mevcut olduğuna vurgu yapan Helmut Dedy “Belediyeler getirilen hız sınırının daha güvenli, daha iklim dostu ve daha sağlıklı olduğuna kendileri karar verebilmelidir.” dedi.

Kaynak: camiahaber.com