2022 yılında ve öncesinde 'Taahhütname' doldurmadan araçsız olarak Türkiye'den gerek karayolu gerekse havayolu ile çıkış yapan ve sonrasında yeniden Türkiye'ye giriş yaparak aracı ile çıkış yapmak isteyen yüzlerce gurbetçi vatandaşa evrak doldurmadığı için binlerce lira ceza kesilmişti. Hatta bu kişiler arasında günü birliklik Gürcistan'a, Rodos adalarına v.s. seyahat ettiklerinden dolayı cezaya maruz kalanlar bile olmuştu.

Kesilen cezalar aracın kasko fiyatının belirli oranlarına göre hesaplandığı için bu rakamlar kimi araçlar için 160 bin liralara kadar ulaşmıştı.

 

2023 Yılında Kesilen Ceza Miktarında Yüksek Oranda İndirim Uygulanacak

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında TBMM'de kabul edilen torba yasa ile geçici ithalat rejimi kapsamında kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı taşıtların Türkiye Gümrük Bölgesine getirilerek gümrük idaresine bilgi verilmeden taşıtsız yurt dışına çıkılması durumunda , tespit tarihine kadar yapılan tüm çıkışlar için bir defa Gümrük Kanunun 241 inci  maddesinin altıncı fıkrasının (e) bendi uyarınca 2023 yılı için 4.184 TL para cezası uygulanacağı belirlendi.